Badkamer en toilet verbouwen

Een nieuwe badkamer en wc staat bij veel mensen hoog op het lijstje van prioriteiten. Maar waar moet je aan denken? Het personeel van BMB Timmerwerken heeft tientallen jaren ervaring met het plaatsen van badkamers en wc’s. Vaak kiest men voor een douche met glazen scherm of muurtje, in combinatie met een badkamermeubel en een bad. Vaak moeten bij een verbouwing ook leidingen worden verlegd zodat alles mooi aansluit en er geen leidingen zichtbaar zijn aan het eind van de verbouwing. Graag zet BMB Timmerwerken de belangrijkste zaken even op een rijtje.

Tips

Een belangrijk onderdeel is de ventilatie, want je wilt bijvoorbeeld geen schimmelgroei. Zorg er dus altijd voor dat er een raampje naar buiten is. En als dit er niet is, of niet kan, dan moet het vocht op een andere manier worden afgevoerd. Daarnaast zijn de grootste kostenposten het sanitair, de kranen, armaturen, installaties en tegelwerk. Vergis je bijvoorbeeld niet in de kosten van een stukadoor en tegelzetter die de vloeren, wanden en het plafond netjes moeten afwerken.

Tips bij het verbouwen van de badkamer

Tip 1

Laat zoveel als mogelijk de wc staan in verband met de aansluiting. De dikke rioleringspijp van de wc kan namelijk niet zomaar worden verlegd. Een douche of een bad zijn een stuk gemakkelijker te verplaatsen omdat deze zijn aangesloten met dunnere rioleringspijpen.

Tip 2

Om de kosten te drukken kun je kijken naar een goedkopere douche of bad. Maar ook kun je het sloopwerk bijvoorbeeld grotendeels zelf doen. Bijvoorbeeld het weghalen van het bad en het verwijderen van de oude wandtegels en de vloertegels. Zorg er wel voor dat je altijd het water kunt afsluiten, mocht je per ongeluk een leiding raken.

Interesse? Ga met ons in gesprek

Vanuit onze jarenlange ervaring in de bouwsector, kunnen wij onze klanten adviseren en van dienst zijn. Een mooi eindresultaat en een blije klant is ons streven. Als jij interesse hebt, dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

×