Serre aanbouw

Een serre aanbouw is iets wat BMB Timmerwerken voor u kan verzorgen. De kosten kunnen flink uiteenlopen door meerdere factoren. Ten eerste speelt de grootte van de serre een belangrijke rol. Als de serre groter is, dan moet er meer materiaal worden gebruikt en er worden meer arbeidsuren ingezet. Ten tweede, gaat het om een uitbouw of een aanbouw? Ten derde, moet er een fundering worden geplaatst en van welk formaat? En ten slotte, hoe moet de serre worden afgewerkt? Zoals je merkt, een hoop afwegingen die wij van tevoren duidelijk met onze klanten bespreken zodat het eindresultaat optimaal bij uw wensen past.

Serre aanbouw: de gemiddelde kosten

Bij een aanbouw blijven de oude deuren bestaan en aan zowel de gevel en de isolatie hoeft niets te gebeuren. Bouw je daarentegen een serre uit, dan verleng je eigenlijk je woning. De gevel wordt opengebroken en hiervoor moet een constructieberekening worden gemaakt.

Materialen

De verschillende soorten materialen worden volledig door de klant bepaald. Indien gewenst zullen wij wel altijd een advies geven over het gebruik van bepaalde materialen. Hout is een voordelige optie, maar heeft wel veel onderhoud nodig. Op de lange termijn is dit niet de goedkoopste optie. Kunststof heeft minder onderhoud nodig, isoleert goed en is niet onderhevig aan weersomstandigheden. Het is wel iets duurder om aan te schaffen. Aluminium is prijzig, maar wel het meest betrouwbaar. Ook is de isolatiewaarde tegenwoordig vrij hoog, dankzij de verbeterde, interne constructie. Er vindt namelijk thermische onderbreking plaats waardoor koud en warm elkaar nooit ontmoeten zodat er geen condens kan ontstaan. Ten slotte is de keuze van het soort glas belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten, maar wij raden altijd HR++ glas (of nog beter).

Interesse? Neem contact met ons op.

×