Project Oosterdwarsstraat, Leiden

Het was een eer om de uitdagingen van ons meest recente project in de prachtige Leidse wijk De Waard aan te gaan. Bij BMB Timmerwerken stellen we onszelf altijd ten doel om vakmanschap, precisie en kwaliteit te leveren, en dit project was daarop geen uitzondering.

Bekijk hieronder een aantal foto’s van dit project met daaronder een uitgebreide omschrijving van alle werkzaamheden.

Foto’s

Uitgebreide omschrijving Project Oosterdwarsstraat, Leiden

Nieuw raamkozijn met HR++ glas
Een van de meest opvallende aspecten van dit project was het leveren en plaatsen van een raamkozijn in de benedengevel, inclusief bovenlicht met HR++-glas. Het plaatsen hiervan verbeterde niet alleen de esthetiek van het huis, maar bracht ook licht en warmte in het interieur. We hebben de gevel volledig afgewerkt en zorgvuldig de benodigde latei geplaatst om het gewicht van het kozijn te dragen. Een latei is een structureel element dat wordt gebruikt in bouw- en constructiewerkzaamheden, met als belangrijkste functie het ondersteunen van het gewicht van een bovenliggend element, zoals een raamkozijn. In essentie fungeert een latei als een horizontale balk die het gewicht gelijkmatig verdeelt over de omliggende muren. Dit voorkomt dat de muren doorbuigen of instorten onder de belasting van het bovenliggende element, zoals het kozijn.

Afwerking van de gevel
Het belang van een latei kan niet worden onderschat, omdat het de structurele integriteit van een gebouw waarborgt. Het juist plaatsen van een latei vereist expertise en nauwkeurigheid om ervoor te zorgen dat het gewicht effectief wordt verdeeld en dat er geen spanning of druk op de omliggende constructie ontstaat.

In ons project in De Waard hebben we niet alleen de latei geplaatst, maar ook gezorgd voor een volledige afwerking van de gevel. Dit vakmanschap en aandacht voor detail zijn kenmerkend voor BMB Timmerwerken. We streven er altijd naar om niet alleen de esthetische aspecten van een project te verbeteren, maar ook de structurele integriteit te waarborgen. Dit resulteert in duurzame en hoogwaardige renovaties die onze klanten jarenlang kunnen waarderen.

Onderstempelen en vergunningen
Bij BMB Timmerwerken gaan we geen uitdaging uit de weg, en we hebben ook de buiten- en binnenmuur ondergestempeld om het kozijn in zijn originele staat te kunnen plaatsen, volgens de vereiste vergunning. Onderstempelen is een constructietechniek die wordt toegepast om tijdelijke ondersteuning en stabiliteit te bieden aan een deel van een gebouw of een structuur, vooral wanneer er wijzigingen, reparaties of verbouwingen plaatsvinden. Bij het onderstempelen wordt gebruikgemaakt van stempels, ook wel bekend als stempelkolommen of schoren, om het gewicht van een bovenliggend element te dragen en te verdelen naar de fundering of een ander stabiel ondersteuningspunt.

In het geval van het project in de Leidse wijk De Waard, waar we een raamkozijn plaatsten in de benedengevel, was onderstempelen van essentieel belang. Hiermee konden we de stabiliteit van de gevel en de omliggende muren handhaven terwijl we het nieuwe kozijn installeerden. Het onderstempelen zorgde ervoor dat er geen structurele schade of instabiliteit ontstond tijdens de werkzaamheden. Het is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de renovatie veilig en succesvol verloopt en dat de structuur van het gebouw behouden blijft.

Stucwerkzaamheden en elektra
Daarnaast waren ook de stucwerkzaamheden een belangrijk onderdeel van dit project. We hebben de woonkamermuur en de keuken met zorgvuldige precisie gestuct, waardoor een naadloze afwerking is bereikt.

Op de eerste verdieping hebben we in de slaapkamer elektra verlegd en vernieuwd, wanden en plafond geïsoleerd met Knauf-Acoustifit en de ruimte afgewerkt met gipsplaten en dampremmende folie voor een duurzaam resultaat.

Voorzetwand en timmerwerkzaamheden
Het meest uitdagende deel van dit project betrof de timmerwerkzaamheden. We hebben een huidige voorzetwand van 8,5 meter bij 2,4 meter verwijderd, waarbij we de huidige raggels hebben afgevoerd. In dit project hebben we bewust gekozen voor een specifieke werkwijze en materialen om de best mogelijke resultaten te garanderen, rekening houdend met zowel esthetiek als functionaliteit.

Het verwijderen van de bestaande voorzetwand en raggels was de eerste stap om een frisse start te maken. We hebben speciale ijslollies gebruikt om toekomstige vochtproblemen te voorkomen. Deze ijslollies zijn eigenlijk vochtafvoerende producten die vocht opnemen en geleidelijk weer afgeven, waardoor vochtproblemen in de muur worden voorkomen. Dit was een cruciale keuze om ervoor te zorgen dat het nieuwe interieur duurzaam zou zijn en bestand tegen vochtproblemen.

Nieuwe voorzetwand
Vervolgens hebben we een voorzetwand gecreëerd, die dient als extra isolatielaag en geluidsisolatie. We hebben gekozen voor Knauf acoustifit dekens vanwege hun uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Deze dekens zijn ontworpen om geluid te absorberen en geluidsoverlast te verminderen, waardoor een rustigere en comfortabelere leefomgeving ontstaat.

Om de nieuwe wand volledig luchtdicht te maken, hebben we dampremmende folie gebruikt. Deze folie voorkomt dat vocht van binnenuit de wand binnendringt en beschermt de isolatie tegen condensvorming. Het zorgt ervoor dat de muur kan “ademen” en vochtproblemen worden voorkomen.

Afwerking
De afwerking van de wand met OSB-platen en gipsplaten was bedoeld om een strakke, duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking te bieden. OSB-platen zijn stevig en bieden een goede basis voor gipsplaten, die een glad en schilderklaar oppervlak creëren.

Deze zorgvuldige keuze van materialen en werkwijze was essentieel om een resultaat te bereiken dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel duurzaam is. Het geeft de klant niet alleen een prachtig interieur, maar ook een comfortabele en geluidsarme leefomgeving waar ze nog jaren van kunnen genieten.

Tot slot
Nu, met trots kunnen we aankondigen dat dit project in de Leidse wijk De Waard met succes is afgerond. Bij BMB Timmerwerken zijn we trots op ons vermogen om te voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit. Als u geïnspireerd bent door ons werk en overweegt om vergelijkbare verbeteringen aan uw huis aan te brengen, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we uw visie realiseren en uw huis transformeren tot een oase van comfort en stijl. Wij staan klaar om uw dromen werkelijkheid te maken.

×