Huis laten schilderen

Wat kost het om de binnen- of de buitenkant van je huis te laten schilderen? Dat hangt van een aantal factoren af. Ten eerste de grootte van het huis en de staat van de kozijnen. Kozijnen met houtrot zullen wij eerst moeten repareren en in hardnekkige gevallen, vervangen wij het hele kozijn na overleg met de klant. Ook vervangen wij vaak gelijk de kitranden met nieuwe kit, zodat deze weer jarenlang mee kunnen. Daarna maken onze schilders het oppervlak schoon/droog en wordt alles geschuurd. De laatste stap is de buitenkant van het huis schilderen en indien gewenst een laklaag aanbrengen. Ben jij benieuwd hoeveel wij rekenen voor jouw woning? Vraag dan een  gratis offerte op maat aan. Geheel vrijblijvend. Een van onze medewerkers komt dan langs om de klus te bekijken.

Een paar handige tips

Vaak willen klanten dat onze schilders zo snel als mogelijk klaar zijn. Dit bespaart tijd en geld. Daarom hebben wij een paar handige tips. Het belangrijkste is dat alle oppervlakken die moeten worden geschilderd, kaal en glad zijn zonder beschadigingen. Repareer beschadigingen zoveel als mogelijk zelf met bijvoorbeeld een plamuur middel. Wij raden aan om houtrot door onze experts te laten behandelen. Als houtrot niet goed wordt gerepareerd, dan komt het binnen een korte tijd gewoon weer terug. Of in het ergste geval, dan moet het kozijn worden vervangen.

Let er ook goed op dat alle oppervlakken kaal worden geschuurd nadat alle beschadigingen zijn opgelost. Gebruik hiervoor schuurpapier of, voor grotere oppervlakken, een schuurmachine. Als het oppervlak in een goede staat is, probeer dan niet te veel weg te schuren. Zo voorkom je oneffenheden. Aan de andere kant is het soms nodig om juist wat grover te schuren, bijvoorbeeld bij een kleine beschadiging. Nadat het oppervlak geschuurd is, is het van belang om het oppervlak goed te reinigen met behulp van een ontvetter en een handdoek.

huis schilderen buiten 5
huis schilderen buiten 2
×