Kozijnen en ramen vervangen

De kosten om een kozijn te laten vervangen door ons, is afhankelijk van het oppervlak en het soort materiaal. Een kunststof kozijn kost het minst en vergt weinig onderhoud. Kies je liever voor een houten kozijn, houdt er dan rekening mee dat de prijzen iets hoger zullen liggen. En wij adviseren altijd om een houten kozijn elke 5-7 jaar goed te onderhouden. Bijvoorbeeld door het oppervlak te schuren en te lakken. Ten slotte kunnen we ook een aluminium kozijn voor u plaatsen.

Wanneer is mijn kozijn aan vervanging toe?

Kozijnen hebben een lange levensduur, maar moeten t.z.t. vervangen worden. Een kunststof kozijn heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar, een houten kozijn 25-40 jaar en een aluminium kozijn 40 jaar. Bij een houten kozijn is de levensduur sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo hebben kozijnen die gemaakt zijn van zachte houtsoorten een levensduur van ongeveer 25 jaar. Een hardhouten kozijn kan wel 40 jaar of langer meegaan. Op het moment dat de verf afbladdert, er tocht doorheen komt of het hout verrot is, dan is een kozijn aan vervanging toe.

Houtrot verhelpen

Als je een houten kozijn hebt, dan is het mogelijk dat er na verloop van tijd sprake is van houtrot. Houtrot is een verrotting in het kozijn. Dan is het niet altijd nodig om het hele kozijn te vervangen. Sterker nog, het is goedkoper om een deel van het kozijn door ons te laten behandelen voor houtrot. Nadat wij klaar zijn, ziet het er weer uit als nieuw.

Voordelen van een nieuw kozijn

Er zijn een aantal voordelen aan een nieuw kozijn. De energierekening wordt lager omdat er minder geld nodig is om te stoken. Oude kozijnen isoleren slecht. In combinatie met enkel glas, zorgt dit voor tocht en warmteverlies. Wij raden altijd HR++ beglazing aan. Een investering die zichzelf terugverdient. Naast een lagere energierekening is een nieuw kozijn ook veiliger en zorgt het voor een mooie uitstraling van de woning.

×