Dak renoveren en isoleren

Is jouw dak aan renovatie toe? Dat is goed mogelijk want in Nederland krijgen daken flink wat te verduren tijdens de zomer- en wintermaanden. Het is belangrijk om je eerst goed te oriënteren omdat er verschillende soorten renovaties mogelijk zijn. Bijvoorbeeld een complete dakrenovatie/herstel of een gedeeltelijke renovatie. En het is hoe dan ook sterk aan te raden om een dak goed te isoleren. De dakdekkers van BMB Timmerwerken hebben veel verschillende soorten platte en schuine daken gerenoveerd.

Over dakrenovatie

Een dak kun je plaatselijk renoveren of je kunt gelijk het hele dak vervangen. Het is lastig om hier een prijs voor te bepalen, want dit is sterk afhankelijk van:

-Het aantal vierkante meters.
-Moet het oude dak verwijderd worden?
-De afwerking.

Als je bijvoorbeeld op een plat dak een bitumineuze dakbedekking laag laat branden door ons, dan is het dak goed beschermd tegen alle weersomstandigheden. Het vervangen van zo’n laag kost ongeveer het dubbele omdat er extra kosten bijkomen om de oude laag te verwijderen. Het is ook mogelijk om op een plat dak een EPDM laag aan te laten brengen dat bestand is tegen extreme omstandigheden. Daarnaast kun je ook voor dakpannen kiezen op een schuin dak.

Uitstellen van een dakrenovatie is niet handig!

Het uitstellen van een dakrenovatie is niet handig. Want na verloop van tijd kan de onderliggende dakconstructie worden aangetast. Het hout kan verrotten en dan ben je een stuk verder van huis. Neem eens contact met ons op zodat wij voor jou een prijs op maat kunnen berekenen.

×