Project Hansenstraat, Leiden

BMB Timmerwerken is er trots op dat we de visie van de klant tot leven hebben gebracht en dat we hebben bijgedragen aan de transformatie van deze woning in de prachtige Hansenstraat van Leiden. We hebben onder andere de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Het plaatsen van een aluminium schuifpui aan de achterzijde van de woning.
-Het plaatsen van een dakkapel.
-Nieuwe bitumen dakbedekking met daktrim.
-Nieuwe ketel en verwarmingsinstallatie.
-Totale renovatie van de begane grond inclusief het plaatsen van een trap, toilet en diverse fijne timmerwerkzaamheden.

Bekijk hieronder een aantal foto’s van dit project en daaronder een uitgebreide omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden.

Foto’s

Uitgebreide omschrijving project Hansenstraat

Dakkapel
Ons team van deskundige vakmensen heeft met uiterste precisie en zorgvuldigheid alle werkzaamheden zoals vooraf uitvoerig besproken met de klant voltooid. De realisatie van de dakkapel aan de achterzijde van de woning is een pronkstuk geworden, waardoor de esthetische waarde en functionaliteit van het huis aanzienlijk zijn verbeterd. We hebben de draagbalken aangepast, de pannen verwijderd en een naadloos gat in het dak gecreëerd om de dakkapel te integreren. Het gebruik van hoogwaardige materialen en onze toewijding aan detail hebben geleid tot een duurzaam resultaat dat voldoet aan de hoogste bouwnormen.

Ook de binnenkant van de dakkapel is met dezelfde precisie afgewerkt. Het aftimmeren met gipsplaten en een vensterbank, gevolgd door een zorgvuldige afstucen van de binnenzijde, heeft gezorgd voor een hoogwaardige afwerking. Het dak is voorzien van bitumen dakbedekking en een daktrim om ervoor te zorgen dat alles waterdicht en stijlvol is. 

Bitumen dakbedekking en daktrim
De keuze voor bitumen dakbedekking met een daktrim in dit specifieke project is strategisch en gericht op duurzaamheid en kwaliteit. Bitumen staat bekend om zijn uitstekende waterdichtende eigenschappen, wat essentieel is om lekkages te voorkomen, vooral in Nederland met zijn regenachtige klimaat. Dit materiaal is niet alleen duurzaam en kosteneffectief op de lange termijn, maar biedt ook een stijlvolle afwerking voor het dak.

De toevoeging van een daktrim dient niet alleen een esthetisch doel, maar fungeert ook als bescherming voor de dakranden. Het geeft het dak een nette en professionele uitstraling, terwijl het voorkomt dat water onder de dakbedekking sijpelt. Bovendien is bitumen bestand tegen extreme weersomstandigheden, waaronder wind, regen, hagel en UV-straling, waardoor het dak zijn structuur en prestaties behoudt gedurende vele jaren.

Bitumen dakbedekking met een daktrim is onderhoudsvriendelijk en vereist meestal weinig inspanning om de levensduur te verlengen. Deze combinatie van waterdichtheid, duurzaamheid, stijl en weerbestendigheid maakt het tot een betrouwbare en kwalitatieve keuze voor dakkapellen en dakrenovatieprojecten, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een functioneel en aantrekkelijk dak dat lang meegaat.

Aluminium schuifpui
Daarnaast hebben we extra werkzaamheden uitgevoerd om de woning nog aantrekkelijker te maken. We hebben de aluminium schuifpui die wij geplaatst hebben, tevens geüpgrade met een hendel en cilinder, het kunststof kozijn verfraaid met antraciete details en DUCO10-ventilatieroosters, en de wanden geïsoleerd met Knauf Acoustifit voor extra comfort.

Verwarmingsinstallatie en CW5-ketel
Ook hebben we de verwarmingsinstallatie geüpgraded naar een CW5-ketel en nieuwe radiatoren geplaatst op de eerste en tweede verdieping. De beslissing om de verwarmingsinstallatie te upgraden naar een CW5-ketel en nieuwe radiatoren te plaatsen op zowel de eerste als de tweede verdieping is genomen met het oog op toekomstbestendigheid en energie-efficiëntie. Een CW5-ketel is de beste keuze vanwege zijn vermogen om efficiënt te voorzien in de warmte- en warmwaterbehoeften van een huishouden.

Ten eerste biedt een CW5-ketel een hogere tapwatercapaciteit in vergelijking met lagere CW-ketels, wat betekent dat het gemakkelijk meerdere tappunten kan bedienen zonder verlies van warmwaterdruk. Dit is vooral handig in huishoudens waar gelijktijdig warm water nodig is, zoals tijdens het douchen en het gebruik van warm water in de keuken.

Bovendien is de CW5-ketel zeer efficiënt in het omzetten van brandstof (meestal aardgas) in warmte, wat resulteert in lagere energierekeningen en een verminderde impact op het milieu. Dit is een belangrijk aspect voor toekomstbestendigheid, gezien de voortdurende aandacht voor milieuvriendelijke en duurzame energiebronnen.

De CW5-ketel is ook voorbereid op de toekomst, aangezien het voldoet aan de hoge eisen voor warmwatervoorziening en verwarmingsefficiëntie. Dit betekent dat het systeem betrouwbaar zal blijven presteren, zelfs wanneer de behoeften van het huishouden in de toekomst veranderen of toenemen.

Nieuw plafond in de keuken
Het nieuwe plafond in de keuken, met isolatie en gipsplaten, zorgt voor een optimale geluids- en thermische isolatie. Elk detail is met de grootste zorg behandeld, inclusief het eventueel terugplaatsen van koplatten ten behoeve van lichtkoepels.

×