Project Sofiastraat, Leiden

We kijken terug op een boeiend project in de sfeervolle Leidse wijk Noorderkwartier, waar we de kans kregen om onze expertise en toewijding te tonen. Bij BMB Timmerwerken streven we altijd naar perfectie, en dit project was geen uitzondering. We nemen u graag mee door de transformatie van de Sofiastraat, een project dat nu met trots is afgerond.

Bekijk hieronder eerst een aantal foto’s, gevolgd door een uitgebreide omschrijving van alle werkzaamheden.

Foto’s

Uitgebreide omschrijving Project Sofiastraat, Leiden

Het begin: sloopwerkzaamheden
Het begon allemaal met sloopwerkzaamheden om de betonnen vloer op de begane grond te verwijderen, een cruciale stap om ruimte te maken voor leidingwerk. Hierbij hebben we kranen en andere apparatuur ingezet om ervoor te zorgen dat het werk grondig en vakkundig werd uitgevoerd. Ter voorbereiding van dit project hebben we de klant ondersteund met het indienen van de juiste vergunningen bij de gemeente.

We hebben de ramen aan de zijkant verwijderd en de openingen dichtgemetseld. Ook hebben we een extra entreedeur op de begane grond geplaatst om toegang te verschaffen tot een Tiny House. De klant heeft ervoor gekozen om op de begane grond een Tiny House te creëren voor logees en een extra verdieping op de woning te creëren, waar de eigen slaapkamer en extra badkamer is gekomen. De plaatsing van tussen- en voorzetwanden was van essentieel belang om de ruimte opnieuw in te delen. We hebben wanden geplaatst om een Tiny House en een fietsenhok te creëren, met de toevoeging van schuifdeuren voor maximale functionaliteit. De plafonds zijn vervangen en geïsoleerd voor een comfortabele leefomgeving.

Transparant communiceren
Belangrijk om te vermelden is dat we altijd open en transparant communiceren met onze klanten. We hebben op verzoek van de klant extra kostenposten toegevoegd voor onvoorziene werkzaamheden, met de belofte om vooraf te overleggen bij elke extra kostenpost. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Constructie versterken
Naast de uitgebreide renovatiewerkzaamheden die we hebben uitgevoerd, hebben we ook ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd om de constructie van de woning aanzienlijk te versterken. Het plaatsen van een stalen ligger en balken was een cruciale stap om de algehele veiligheid en stabiliteit van het gebouw te waarborgen.

Deze ingrepen waren noodzakelijk om verschillende redenen: Allereerst was de bestaande constructie mogelijk niet voldoende sterk om de nieuwe indeling en functies van de ruimte te ondersteunen. Door het plaatsen van een stevige stalen ligger konden we de belasting over een groter gebied verdelen, waardoor de draagkracht van de vloer en de muren significant werd versterkt. Bovendien was het essentieel om ervoor te zorgen dat de woning voldoet aan de geldende bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Het plaatsen van de stalen ligger en balken was een proactieve maatregel om te zorgen dat de structuur van het gebouw niet alleen in het heden, maar ook op de lange termijn robuust en stabiel zou blijven.

Het resultaat van deze constructieve verbeteringen is niet alleen een veiliger en steviger huis, maar ook een grotere flexibiliteit bij de indeling van de ruimte en de mogelijkheid om extra gewicht en belasting te dragen. Bij BMB Timmerwerken gaan we geen enkele uitdaging uit de weg, en we zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat elk project niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook structureel duurzaam en veilig. Het versterken van de constructie was een essentieel onderdeel van ons streven naar detail en kwaliteit in elk aspect van dit project.

Loodgieterwerkzaamheden
Op het gebied van loodgieterwerkzaamheden hebben we de oude riolering aangesloten op de straatriolering en leidingen verplaatst voor een nieuwe toiletruimte, douche en keuken. We hebben een CW6 CV-ketel geïnstalleerd, inclusief radiatoren op de begane grond. De installatie van een CW6 CV-ketel, samen met radiatoren op de begane grond, biedt zowel directe als toekomstige voordelen voor uw huis.

Op dit moment betekent de keuze voor een CW6-ketel dat u geniet van efficiënte verwarming en warmwatervoorziening. CW6-ketels hebben een hoge capaciteit en kunnen grote hoeveelheden warm water leveren, wat ideaal is voor huishoudens met meerdere bewoners of wanneer er gelijktijdig warm water nodig is, bijvoorbeeld voor douches en kranen. Dit zorgt voor comfort en gemak in uw dagelijks leven.

Bovendien zijn moderne CW6-ketels vaak energiezuinig en milieuvriendelijk, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Ze zijn ontworpen om efficiënt te werken en warmteverlies tot een minimum te beperken.

CW6-ketel: duurzaam en flexibel
In de toekomst biedt de keuze voor een CW6-ketel duurzaamheid en flexibiliteit. Het feit dat de ketel is geïnstalleerd met radiatoren op de begane grond betekent dat uw huis klaar is voor de toekomstige behoeften op het gebied van verwarming. Als u ooit besluit om uw woning verder uit te breiden of extra radiatoren wilt toevoegen, zal uw CV-ketel voldoende capaciteit hebben om aan deze eisen te voldoen zonder dat u een nieuwe ketel hoeft te installeren.

Tenslotte hebben we de complete begane grond afgestuct, wat het project tot in de puntjes heeft afgewerkt. Bij BMB Timmerwerken staan we voor detail en kwaliteit, en dit project is daar een perfect voorbeeld van.

Neem vrijblijvend contact op
Als u geïnspireerd bent door ons werk en overweegt om vergelijkbare verbeteringen aan uw huis uit te voeren, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we uw visie werkelijkheid maken en uw huis transformeren tot een oase van comfort en stijl. Uw tevredenheid is onze topprioriteit, en we kijken ernaar uit om u te helpen bij uw volgende renovatieproject.

×